SERA-asetuksen kohta SERA.6005 "Radioyhteyttä ja SSR-toisiotutkavastainta koskevat vaatimukset" määrittelee transponderivyöhykkeen (TMZ):
Kaikilla lennoilla, jotka liikennöivät ilmatilassa, jonka toimivaltainen viranomainen on nimennyt transponderivyöhykkeeksi (TMZ), on oltava käytössä SSR-toisiotutkavastain, joka toimii A- ja C-moodissa tai S-moodissa, ellei lennonvarmistuspalvelun tarjoaja ole toisin määrännyt kyseisen ilmatilan osalta.
Liikenteen turvallisuusvirasto on vahvistanut ilmailumääräyksellä OPS M1-31 ("Transponderivyöhykkeet", linkki sivun lopussa) ilmatilan osat, jotka ovat transponderivyöhykkeitä ja joilla edellytetään painekorkeuden ilmoittavan transponderin käyttöä:
Valvotun ilmatilan osalta TMZ-vyöhyke on voimassa vain lennonjohtoelimen aukioloaikoina (esim. Jyväskylä TMA) tai lennonjohtoalueen ollessa aktiivinen (esim. Jyväskylä CTA). Helsinki-Malmin lähialue on kuitenkin TMZ-vyöhykettä myös lennonjohtoelimen ollessa suljettuna, koska Helsinki-Vantaan lähestymisalueen EFHK TMA LOWER alapuolinen valvomaton ilmatila on määritelty TMZ-vyöhykkeeksi.
Helsinki-Vantaan sekä Jyväskylän alueiden transponderivyöhykkeet on esitetty seuraavissa kuvissa punaisella värillä:
TMZ-vaatimuksia ei sovelleta moottorittomiin ilma-aluksiin, moottoroituihin liitimiin, apumoottorilla varustettuihin purjelentokoneisiin eikä itselähteviin purjelentokoneisiin. Vaatimuksia ei myöskään sovelleta ilma-aluksiin joissa ei ole latausjärjestelmää. Nämä poikkeukset on esitetty ilmailukäsikirjan kohdassa ENR 1.6.
Ilmailumääräys OPS M1-31: Transponderivyöhykkeet